Správa projektů

Správa projektů

Pokud máte účet a jste přihlášeni, můžete své projekty ukládat do Saal Cloudu a přistupovat k nim z jakéhokoli zařízení prostřednictvím Online návrháři. To vám umožní pracovat na svých projektech vlastním tempem a ukládat je pro budoucí použití.

Uložení projektu

Navržená fotokniha

Chcete-li projekt uložit, jednoduše klikněte na tlačítko Uložit v horní nabídce online návrháře. Zobrazí se okno s výzvou k zadání názvu projektu. Po zadání požadovaného názvu klikněte na tlačítko Uložit. Pokud byl váš projekt již uložen, po kliknutí na Uložit se otevře stejné okno se stávajícím názvem projektu. Opětovným kliknutím na Uložit uložíte všechny provedené změny. Pokud název změníte, například přidáním čísla, například 02, vytvoří se kopie projektu s novým názvem, přičemž původní projekt zůstane nedotčen.

Okno Uložit projekt

Nabídka Projekty

Všechny uložené projekty lze snadno spravovat v nabídce Projekty. Do této nabídky se dostanete kliknutím na příslušné tlačítko v horní nabídce online návrháře nebo v levém menu po přihlášení.

Složka Projekty

U každého projektu jsou uvedeny podrobnosti o jeho stavu, informace o výrobku a název, pod kterým je uložen. Výběrem projektu se vpravo zobrazí sloupec s různými možnostmi správy. Kliknutím na Upravit projekt můžete projekt otevřít v online návrháři. Projekt můžete také přidat do košíku, změnit jeho nastavení, duplikovat jej, převést na jiný produkt, odstranit jej a další. Tyto a další funkce jsou k dispozici s účtem na fotoportálu. Umožňuje vám přístup k bezplatnému úložišti, sdílení projektů a fotografií, získávání zpětné vazby, vytvoření profilové stránky a dokonce máte možnost vydělávat peníze ze své fotografické práce. Chcete-li prozkoumat všechny možnosti účtu a výhody, které máte k dispozici, doporučujeme vám navštívit Saal Photo Portal.

Zobrazená nastavení a funkce

Pro snadné vyhledání konkrétních projektů můžete použít vyhledávací pole v horní části a použít filtry a možnosti třídění kliknutím na ikonu filtru vedle vyhledávacího pole.

Vyhledávací pole a možnosti filtrování

Složky projektů

Chcete-li efektivně organizovat svou práci, roztřiďte si projekty do složek. Chcete-li vytvořit novou složku, klikněte na tlačítko Přidat a vyberte možnost Nová složka. Zadejte zvolený název a klikněte na tlačítko Vytvořit. Složka se objeví v nabídce Projekty. Pokud chcete projekt přesunout do složky, jednoduše klikněte na ikonu tří teček vedle projektu, čímž se zobrazí jeho možnosti, nebo vyberte projekt, čímž se zobrazí jeho podrobnosti a funkce v pravém sloupci. V části Funkce najdete tlačítko Přesunout do. Po kliknutí na něj se zobrazí vytvořené složky a vy můžete projekt do některé z nich přesunout.

Projekt vybraný k přesunutí do složky

Výběrem složky se zobrazí projekty, které obsahuje. Jakmile se nacházíte ve složce, tlačítko Přidat vám umožní vytvářet podsložky a zlepšit tak organizační strukturu.

Uvnitř složky se zobrazenými možnostmi složky

Kliknutím na tlačítko se třemi tečkami vedle složky zobrazíte nabídku, která umožňuje přesunout složku do jiného umístění, přejmenovat složku nebo ji odstranit.

Sdílení projektů

Jednou z výhod používání Online návrháře a vlastnictví účtu je možnost sdílet své fotografické projekty s ostatními. Můžete tak získat zpětnou vazbu. Chcete-li sdílet projekt, přejděte do složky projektu a vyberte projekt, který chcete sdílet. Klepnutím na možnost Nastavení sdílení v pravém sloupci získáte přístup k možnostem sdílení.

Vybraný projekt ve složce projektu

V online návrháři najdete v horní nabídce tlačítko Sdílet. Tím se zobrazí okno Uložit projekt a následně okno Nastavení sdílení pro aktivaci sdílení.

Deaktivované okno nastavení sdílení

Po aktivaci sdílení se zobrazí různé možnosti, které vám umožní přizpůsobit způsob sdílení projektu.

Možnosti nastavení sdílení

Sdílený projekt můžete chránit heslem. Heslo musíte uživatelům sdělit osobně, abyste jim umožnili přístup. Zde je k dispozici sdílený odkaz na váš projekt, který umožňuje jeho kopírování, otevření nebo odeslání e-mailem. Pokud máte ve svém účtu kontakty, můžete projekt sdílet přímo s nimi kliknutím na možnost Sdílet s kontakty. Můžete také zadat sdílený název a popis, přidat překlady, a pokud chcete, můžete projekt dokonce zveřejnit na své profilové stránce.

Sdílený projekt

Po konfiguraci nastavení sdílení klepněte na tlačítko Uložit. Stav projektu se ve složce projektu aktualizuje na Sdílený. Sdílení projektu můžete kdykoli ukončit přístupem do Nastavení sdílení a zrušením volby Aktivovat sdílení.

Obnovení smazaných projektů z koše

Pokud jste v posledních 30 dnech smazali online projekt, můžete jej obnovit. K tomu musíte být přihlášeni. Po přihlášení přejděte do složky Projekty. Klikněte na tlačítko filtru v pravém horním rohu a vyberte možnost Zobrazit smazané.

Možnosti filtru

Otevře se koš se všemi smazanými projekty za posledních 30 dní. Klikněte na projekt, který chcete obnovit. Po výběru projektu se vpravo zobrazí sloupec se dvěma funkcemi:
Obnovit prvky vrátí vybraný projekt do nabídky Projekty.
Odstranit nevratně trvale odstraní vybraný projekt z koše a uvolní příslušné místo v úložišti.

Složka koše a možnost obnovení

Klepnutím na tlačítko Vyprázdnit koš navíc trvale odstraníte všechny projekty v koši.
Chcete-li se vrátit do složky Projekty, klikněte na křížek na filtru: Zobrazit smazané.